V prometni nesreči sta umrla Tržačan in njegova 17-mesečna hči

V noči na ponedeljek se je pri predoru Fernetiči zgodila huda prometna nesreča v kateri sta umrla 36-letni Tržačan in njegova 17-mesečna hči. Nesrečo je po neuradnih podatkih povzročil opiti voznik tovornjaka.

Objavljeno
07. februar 2011 13.19
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Trst - Po poročanju spletnih medijev je 55-letni voznik tovornjaka vozil po napačnem pasu avtoceste in s hitrostjo 80 kilometrov na uro trčil v pravilno vozeč osebno avtomobil, v katerem je potovala mlada družina iz Trsta. Trk je bil tako silovit, da je 36-letni oče umrl na kraju dogodka, njegova 17-mesečna hči pa pozneje v bolnišnici. Dekličino mamo so laže poškodovano in v hudem šoku prepeljali v tržaško bolnišnico.

V bolnišnico so prepeljali tudi voznika tovornjaka in tam ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Voznik, po poročanju italijanskih spletnih medijev, državljan Ukrajine, je vozil tovornjak Interevrope, pri vključevanju na avtocesto A4 pa je s terminala na Fernetičih zapeljal na napačen vozni pas. Nekaj voznikov se mu je uspelo izogniti, ne pa tudi omenjeni 36-letni oče.  

Pri podjetju Interevropa so najprej zanikali, da bi tovornjak vozil kateri od njihovih voznikov, pozneje pa so le ugotovili, da je vozilo last Interevropine ukrajinske odvisne družbe. Zoper voznika bodo ustrezno ukrepali.