V prometni nesreči umrl 46-letni motorist

Matej Štivan je bil organizator humanitarne akcije Srce Sloveniji. Ponesrečil se je zgodaj zjutraj na Dunajski cesti.

Objavljeno
25. september 2014 08.54
Posodobljeno
25. september 2014 08.54
Mi. K., kronika, STA
Mi. K., kronika, STA

Ljubljana − V prometni nesreči, ki se je nekaj pred 7. uro zgodila v križišču Dunajske ceste in Baragove ulice v Ljubljani, je umrl voznik motornega kolesa. V nesreči sta bila udeležena mestni avtobus in voznik motornega kolesa. »Po do sedaj znanih podatkih je voznik motornega kolesa vozil po Dunajski cesti proti Črnučam. Istočasno pa je voznik avtobusa, ki je vozil proti centru mesta, z Dunajske ceste zavijal levo na Baragovo ulico in motoristu zaprl pot. Voznik motornega kolesa je pričel zavirati, zaradi česar se je prevrnil in z motorjem drsel po vozišču ter nato trčil v avtobus,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Motorist je umrl na kraju nesreče.

Po poročanju spletnih medijev gre za 46-letnega Mateja Štivana, ki je aktivno sodeloval pri humanitarni akciji Srce Sloveniji.

V akciji je skupnost na omrežju Facebook Srce Slovenijie zbrala 20.670 evrov, ki so jih namenili za nakup šolskih potrebščin za 850 osnovnošolcev in srednješolcev, medtem ko bodo 20 družinam poravnali položnice za delovne zvezke. Akcija se nadaljuje do konca septembra, vsa zbrana sredstva pa bodo namenili nakupu hrane za socialno ogrožene.

Posvetilo v spomin na Mateja so zapisali tudi na facebook strani humanitarne akcije Srce Sloveniji. »Odšel je velik človek s še večjim srcem. Trenutek, ko se čas ustavi in ne najdeš prave besede. Matej, hvala za vse,« so zapisali.