V prometni nesreči umrla oče in hči

V hudi prometni nesreči, ki se je v sredo zvečer zgodila izven naselja Šentjanž pri Dravogradu, sta življenje izgubila 37-letni voznik in njegova 14-letna hči, 11-letni sin pa je hudo poškodovan.

Objavljeno
01. februar 2007 11.53
Dravograd - V hudi prometni nesreči, ki se je v sredo zvečer zgodila na glavni cesti Dravograd - Slovenj Gradec izven naselja Šentjanž pri Dravogradu, sta zaradi neprilagojene hitrosti življenje izgubila 37-letni oče, ki je nesrečo povzročil, in njegova 14-letna hči, 11-letni sin pa je hudo poškodovan.

37-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz občine Prevalje, ki je vozil iz Dravograda proti Slovenj Gradcu, je po prehitevanju zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom. Vozilo, ki ga je zaneslo na levo, je pravokotno drselo po nasprotnem vozišču, kjer je bočno trčilo v nasproti vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 40-letni voznik iz občine Dravograd.

Po trčenju v tovorno vozilo je osebni avtomobil trčil še v drugi nasproti vozeči osebni avtomobil 19-letne voznice iz občine Dravograd, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Lažje poškodbe sta utrpela tudi voznik tovornega vozila in njegova 38-letna sopotnica. Vsi udeleženci prometne nesreče so bili pripeti z varnostnimi pasovi.
Ogled kraja nesreče sta poleg policistov, ki bodo na tožilstvo podali poročilo o nesreči, opravila še državni tožilec in preiskovalna sodnica. Zaradi nesreče je bila cesta med 19. in 23. uro zaprta.

To je prva letošnja nesreča s smrtnim izidom na koroških cestah. Slovenske ceste so januarja letos terjale že 20 življenj, januarja lani pa 10, kažejo podatki Generalne policijske uprave. Lani je na koroških cestah življenje izgubilo šest oseb, leto prej pa devet.