V prometni nesreči v Solkanu umrl sopotnik

Voznik je v desnem ovinku zapeljal na nasprotni pas in silovito trčil v nasproti vozeče vozilo.

Objavljeno
29. september 2012 12.42
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Nova Gorica - V bližini hidroelektrarne Solkan na Soški cesti v Solkanu se je ob 3. uri zgodila prometna nesreča, v kateri je zaradi poškodb na kraju umrla ena oseba, dve osebi pa sta utrpeli hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo podali kazensko ovadbo.

Nesreča se je zgodila, ko je 33-letni voznik osebnega avtomobila iz Nove Gorice med vožnjo iz smeri Plave proti Solkanu v desnem ovinku na rahlem klancu v bližini hidroelektrarne Solkan zapeljal na nasprotni pas, kjer je silovito bočno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, v katerem sta bila dva potnika iz Deskel.

Pri tem sta povzročitelj prometne nesreče in njegov 28-letni sopotnik ostala ukleščena v avtomobilu. Za sopotnika so bile poškodbe prehude in je umrl na kraju nesreče, voznika pa so iz avtomobila izrezali gasilci.

V drugem avtomobilu je 24-letni sopotnik utrpel hude telesne poškodbe, a je iz vozila še uspel izstopiti sam, 30-letni voznik pa je ostal nepoškodovan, so sporočili iz policijske uprave Nova Gorica.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik in državna tožilka. Preiskovalni sodnik je za 28-letnika, ki je umrl na kraju nesreče, odredil sodno obdukcijo.