V skladišče z nafto udarila strela

V ruskem Hanti Mansisku je strela zanetila požar v enem izmed tamkajšnjih skladišč nafte. Ta se je razširil na območje, veliko kakih 2000 kvadratnih metrov. V požaru je umrl najmanj en človek.

Objavljeno
23. avgust 2009 15.52
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Hanti Mansisk - V ruskem Hanti Mansisku je strela v noči na nedeljo zanetila požar v enem izmed tamkajšnjih skladišč nafte. Ta se je po  razširil na območje, veliko kakih 2000 kvadratnih metrov. V požaru je umrl najmanj en človek, štirje ljudje so bili ranjeni. Medtem se gasilci še vedno borijo z ognjenimi zublji.

Kot je pojasnil vodja lokalne izpostave ministrstva za izredne razmere Andrej Zalenskij, je požar nedvomno povzročil udar strele, naseljena območja pa naj ob tem ne bi bila ogrožena. Zalenskij je za rusko televizijo še povedal, da so bili pri gašenju in sanaciji nastalih razmer ranjeni štirje ljudje, ena oseba je umrla, dve pa še pogrešajo.

 

Omenjena skladišča nafte se sicer nahajajo na neposeljenem območju, kakih 20 kilometrov oddaljenem od mesta Uraj. Doslej je ogenj zajel tri cisterne, napolnjene z nafto. Ogenj naj bi sicer v kratkem poskušali pogasiti s posebno mešanico peska in vode.