V Sloveniji poteka akcija proti tihotapcem mamil

Danes potekajo zaključek mednarodne kriminalistične preiskave s področja tihotapljenja prepovedanih drog.

Objavljeno
07. september 2014 15.33
*mfa* SODISCE
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ljubljana − Na območju Slovenije se je danes po poročanju tiskovne agencije Federacije BiH Fena začela kriminalistična akcija proti prekupčevalcem z mamili. Uperjena je menda proti organizirani skupini oseb iz Slovenije, Črne gore in BiH, ki jo sumijo trgovanja z nedovoljenima drogama kokainom in marihuano, piše Slovenska tiskovna agencija.

 

Akcija v organizaciji ministrstva za notranje zadeve Republike srbske pod imenom Global hkrati poteka tudi v BiH, in sicer na več lokacijah na območju Banjaluke in Sarajeva. V njej sodelujejo kriminalisti iz osmih držav − poleg slovenskih še hrvaški, črnogorski, makedonski, češki, nizozemski, danski in švedski, piše STA.

Kot poroča agencija Fena, so kriminalisti ugotovili, da je organizirana skupina oseb iz Slovenije, Črne gore in BiH vpletena v mednarodno trgovino s kokainom iz Nizozemske in Danske proti srednji in južni Evropi. Hkrati pa ista kriminalna združba prek istih poti prodaja tudi marihuano iz Črne gore preko BiH in Slovenije proti državam zahodne Evrope, še piše STA.