V Srbiji aretirani Slovenec prevažal 22 kg heroina

V avtomobilu slovenskega državljana, ki so ga decembra lani aretirali na srbsko-hrvaški meji, so policisti poleg prvotnih 5 odkrili še 17 kilogramom heroina.

Objavljeno
04. januar 2007 18.18
Beograd - Srbsko notranje ministrstvo je danes sporočilo, da je policija v avtomobilu 30-letnega slovenskega državljana A.S., ki so ga 26. decembra zasačili s petimi kilogrami heroina, našla še 17 kilogramov tega mamila. Preiskovalni sodnik je za slovenskega državljana odredil 30 dni pripora, policija pa bo dopolnila kazensko ovadbo proti njemu.

Beograjski mediji so ob koncu decembra poročali, da so srbski cariniki na mejnem prehodu Batrovci na meji s Hrvaško zasegli avtomobil z ljubljanskimi registrskimi tablicami, v katerem so našli 5,16 kilograma heroina, katerega cena naj bi na črnem trgu znašala približno 300.000 evrov.

Cariniki so ob prvem pregledu avtomobila 26. decembra lani našli v zadnjih vratih vozila heroin v desetih polkilogramskih paketih. Kot je poudarila srbska carinska uprava, je voznik carinikom postal sumljiv zato, ker se je "zelo živčno odzval na običajno vprašanje, ali ima kaj za cariniti".

Kot je danes sporočilo srbsko notranje ministrstvo, je policija zaradi suma, da je v vozilu skrita večja količina mamil, avtomobil podrobno pregledala in našla še 33 paketov oziroma več kot 17 kilogramov heroina. Policija bo preiskovalnemu sodniku, ki je za A.S. že lani odredil 30 dni pripora, poslala dopolnjeno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nepooblaščene proizvodnje, posesti in razpečavanja mamil, je še sporočilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve.