V strelskem obračunu na Dolenjskem umrli dve osebi

V kraju Zalog pri Prečni je okoli 15.30 ure prišlo do strelskega obračuna, v katerem je umrla ženska, njen sin pa je bil ranjen. Strelec je nato po neuradnih podatkih orožje uperil še vase. Policijska preiskava dogodka še poteka, zato bo več informacij znanih kasneje.

Objavljeno
08. februar 2011 18.23
Ba. P., delo.si
Ba. P., delo.si
Novo mesto - Po neuradnih informacijah je do streljanja prišlo v poslovni stavbi znanega novomeškega podjetnika Staneta Vidica. Zakaj, še ni znano. Kot poročajo spletni mediji, je v strelskem obračunu umrla 57-letna ženska, menda žena nekdanjega romskega občinskega svetnika v MO Novo mesto, njen 32-letni sin pa je bil ranjen in so ga prepeljali v novomeško bolnišnico.

Uro po dogodku so novomeški policisti prejeli obvestilo, da je v kraju Drgančevje občan, menda eden od Vidičevih zaposlenih, našel truplo. Šlo je menda za strelca, omenjenega podjetnika, ki je imel v tem kraju deponijo. Po neuradnih podatkih je storil samomor.

Prebivalci romskega naselja Žabjak so za radio Krka povedali, da sta se omenjena ženska, neuradno njihova sovaščanka, in lastnik poslovne stavbe, odpravila iskat odpadno železo. Kaj se je zgodilo potem, niso vedeli povedati. Po poročanju 24ur pa menda obstaja tudi možnost, da je podjetnik žensko in njenega sina zalotil pri kraji odpadnega železa. Več bo znanega po končani policijski preiskavi.