V trčenju v Zavrču življenje izgubila ena oseba

V ovinku je 20-letna voznica izgubila nadzor nad vozilom in trčila v tovornjak.

Objavljeno
17. december 2015 16.02
mlada voznica osebnega avtomobila.
Franc Milošič, Ma. F.
Franc Milošič, Ma. F.
Zavrč - Na cesti med Zavrčem in Ptujem, v bližini gradu Borl, se je 15 minut čez 13. uro zgodila prometna nesreča. Kot smo izvedeli, je 20-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz Zavrča, v rahlem ovinku trčila v tovornjak.

Ker je tam cesta ozka, jo je očitno pri izogibanju zaneslo na bankino, od tam pa nazaj na cesto in v tovornjak, ki jo je potem odbil s ceste.

Po trčenju je ostala vkleščena v razbitine svojega vozila, da so jo iz njih morali izrezati gasilci. Žal je bilo za življenje 20-letne študentke prepozno.

Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrosti voznice, so sporočili iz mariborske policijske uprave. Policisti bodo o svojih ugotovitvah poročali pristojnemu tožilstvu.

Mokro in spolzko cestišče

Cesta med Borlom in Zavrčem teče pretežno po gozdu in je večinoma v senci, tako da se v času kratkih in vlažnih dni nikoli ne osuši. Cestišče je tako mokro in spolzko in po današnji nesreči se je bilo tam v bližini po asfaltu mogoče celo drsati. Komaj 25-letni hrvaški voznik tovornjaka za prevažanje hlodovine (bil je prazen) pa nam je povedal, da je osebni avtomobil, ko ga je zagledal izza ovinka, najverjetneje hotela voznica nekoliko upočasniti, saj ga je zaneslo na levo polovico ceste, kjer je treščil naravnost v sprednji del kamiona. Sila kamiona ga je odbila na bankino in v jarek na vozničini levi strani, kjer je ves zverižen obležal. Voznik je pretreseno ponavljal le, da ni nič kriv in da je dekletu bilo komaj 22 let.

Na tej cesti, ki od Borla pelje na mednarodni mejni prehod Zavrč, je še nekaj takšnih ovinkov, ki so ob meglenih in vlažnih dnevih zelo nevarni, kljub temu da je cestišče na novo in dobro urejeno.

Letos 19 smrtnih žrtev

V letošnjem letu je to 19 smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo smrtnih žrtev 21, toliko jih je bilo tudi ob koncu lanskega leta.