Pri Vrholah umrla 20-letnik in 19-letnik, bežali naj bi pred policijo

Policisti so skušali opraviti nadzor prometa, a je voznik pospešil in nadaljeval z divjo vožnjo

Objavljeno
25. marec 2015 08.44
J. M., kronika
J. M., kronika
Slovenska Bistrica - Malo pred peto uro zjutraj se je na regionalni cesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami izven naselja Vrhole zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi. Kot pojasnjujejo mariborski policisti, gre za fanta, stara 20 in 19 let, ki sta skupaj še z enim 20-letnikom, ki je huje poškodovan, z avtomobilom bežala pred policisti.

20-letni voznik je okoli 5. ure zjutraj vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenske Bistrice proti Slovenskim Konjicam. V Vrholah sta takrat opravljala redni nadzor cestnega prometa policista Policijske postaje Slovenska Bistrica, saj na tem odseku pogosteje prihaja do prometnih nesreč.

Med nadzorom sta hotela ustaviti tudi omenjenega voznika, a fant se ni ustavil. Pospešil je hitrost vožnje proti Slovenskim Konjicam. Policista sta vozila policijsko marico, ki ni primerna za zasledovanje, zato pobeglega voznika nista skušala loviti.

Divja vožnja se je končala v nepreglednem ovinku

Voznik osebnega avtomobila je po slabih 500 metrih vožnje, tik preden je po klancu navzdol z vozilom pripeljal v desni, ostri, nepregledni ovinek, zapeljal na desni rob vozišča. Sunkovito je odvil v levo, zaradi česar je že v ovinku zapeljal preko sredine vozišča, kjer je čelno trčil v tovornjak, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 49-letni Ljubljančan. Čeprav se je po besedah policistov voznik tovornega vozila umaknil skrajno desno in ustavil vozilo, trčenja ni mogel več preprečiti.

V prometni nesreči sta 20-letni voznik in njegov 19-letni sopotnik v osebnem avtomobilu umrla, drugi 20-letni sopotnik v osebnem avtomobilu pa je huje telesno poškodovan in se za njegovo življenje borijo v UKC Maribor. 49-letni voznik tovornega vozila je utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti bodo o prometni nesreči sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.