Medsosedski spor se je končal tragično

Policisti so na kraju odvzeli prostost 50-letnemu moškemu.

Objavljeno
02. junij 2017 15.30
Aleksander Brudar
Aleksander Brudar
Ljubljana - V Zalogu, natančneje na križišču Agrokombinatske ceste in Delavske ulice se je danes nekaj po poldnevu kar trlo policistov. Kaj hitro se je razvedelo, da se je v eni izmed hiš na Delavski ulici zgodila medsosedska tragedija.

Če gre verjeti besedam tamkajšnjih domačinov, sta se menda zaradi skupnega vhoda v domačo stanovanjsko hišo Delavska ulica 7 sprla Slobodan Bobić in Jan Šoško. Prvi je pri tem v roke zagrabil sekiro in drugega z njo tako hudo ranil, da je ta umrl na kraju dogodka.

Kot so nam povedali na Policijski upravi Ljubljana, so bili policisti o dogodku, v katerem je umrla ena oseba in ki se je zgodil na območju Zaloga, obveščeni danes nekaj pred 12. uro. »Do zdaj zbrana obvestila kažejo na nasilno smrt, policisti so na kraju 50-letnemu moškemu odvzeli prostost,« je še povedala predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Aretaciji se ni upiral

Policiste je namreč pred tem poklicala neka ženska, ki je po dvorišču hiše na hišni številki Delavska ulica 9 videla moškega, ki je tam hodil ves okrvavljen in s sekiro v roki. Seveda ženska ni odlašala in je takoj poklicala policiste, ki so kaj kmalu prišli na kraj dogodka. Na istem dvorišču je bilo pri tem mogoče videti tudi truplo 50-letnega Jana Šoška, ki je bil invalid brez noge in ki je imel hudo poškodovano glavo. Sekiro je storilec po dejanju odvrgel v smeri proti Agrokombinatski cesti.

Menda je takrat policijo poklical tudi Slobodanov oče Peter, ki je po prihodu policistov le mirno sedel pred hišo, ki stoji nasproti hiše, kjer se je zgodil zločin. Kot smo izvedeli, se Bobić ni upiral, tako da so ga ti lahko brez težav vklenili in ga pripeljali v policijsko pridržanje.

Policija motiv sicer še vedno preiskuje, je pa po vsej verjetnosti, kot že rečeno, šlo za medsosedski spor. Glede na to, da je bilo prizorišče zaprto s policijskim trakom in da tudi do najbližjih sorodnikov nismo mogli priti, kaj več podrobnosti o sobivanju dveh družin, torej Šoškove in Bobićeve, od njih samih nismo mogli izvedeti.

»Ves čas sta nekaj imela«

So bili pa takrat tam bližji sosedje, ki so imeli glede Bobića kar nekaj povedati. Med drugim smo tako izvedeli, da se je ločil od žene in da je skupaj s hčerama živel pri očetu in materi. Slobodan naj bi bil varnostnik, glede na besede domačinov pa nikakor ni kazal agresivnosti. Veliko se je ukvarjal s športom, zadnja leta pa je zelo shujšal in je bil »suh kot prekla«. »Menda je bil depresiven, duševne težave je imel,« nam je povedalo nekaj tistih sogovornikov, ki so se z nami hoteli pogovarjati. Večina se jih je pred nami zaprla v hišo ali pa so samo odgovorili, da možakarja poznajo le na videz. »Zdravstveno ni bil v redu. Ločen je bil, duševne težave ima,« smo še izvedeli.

Kakšno uro in pol po dogodku je na kraj prispela tudi hčerka umorjenega, ki pa je bila nad dogodkom tako pretresena, da se je z nami komaj pogovarjala. Ko smo jo vprašali, ali držijo govorice sosedov, da sta se soseda sprla zaradi skupnega vhoda oziroma da gre za medsosedki spor, nam je odgovorila le, da sta »ves čas imela nekaj«. Kaj natančno, pa nam ob tem ni uspelo izvedeti.