V zapor zaradi fotografije

Obsojeni kriminalec, ki ne bi smel imeti opravka z orožjem, je moral v zapor po tem, ko je objavil fotografijo, na kateri v rokah drži pištoli.

Objavljeno
11. september 2014 14.06
Caught on Twitter
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Boston − Ameriški mladenič Kwmaine Davis, ki ga povezujejo s nasilno tolpo H-block, je bil leta 2009 obsojen zaradi nezakonitega posedovanja orožja in streliva. Orožje, ki je sicer onkraj luže zelo priljubljeno med prebivalci, pa je lahko od obsodbe opazoval le od daleč. Ker je bil obsojen zaradi nezakonitega posedovanja orožja, je namreč v skladu z ameriško zakonodajo dobil tudi prepoved uporabe in posesti orožja.

Pet let po obsodbi pa je odšel na eno izmed strelišč, kjer je vadil streljanje s pištolo. Obsodbo za odhod v zapor si je spisal sam, saj je na družbenem omrežju twitter objavil svojo fotografijo, na kateri z nasmeškom na obrazu v vsaki roki drži pištolo. Na njegovo smolo pa Davis ni vedel, da je bil med njegovimi sledilci na twitterju tudi bostonski policist. Ta je videl objavljeno fotografijo in je 23-letnika prijavil.

Na sodišču je Davis dejanje priznal, dokazi so bili neizpodbitni. Pred streljanjem na strelišču je namreč Davis podpisal tudi izjavo, s katero so uporabniki strelišča posebej opozorjeni, da je posedovanje orožja, čeprav le na strelišču, za obsojene kriminalce strogo prepovedano. Sodnica je upoštevala priznanje in Davisa na predlog tožilstva obsodila na 18-mesečno zaporno kazen, poroča ameriška tiskovna agencija AP.