V zapor zaradi nadlegovanja bivše

Francoz je moral za rešetke, ker je bivše dekle po koncu zveze kontaktiral kar 21.807-krat.

Objavljeno
08. september 2014 12.31
vidic telefoniranje
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Pariz − Francosko sodišče je 33-letnega moškega, čigar ime mediji niso razkrili, zaradi nadlegovanja nekdanjega dekleta obsodilo na desetmesečno zaporno kazen, saj je svojo nekdanjo ljubezen v desetih mesecih po koncu zveze kontaktiral, poklical oziroma poslal SMS kar 21.807-krat. V povprečju jo je tako vsak dan poklical oziroma poslal  sporočilo 73-krat, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poleg tega mora Francoz plačati še tisoč evrov globe.

Na sojenju je sicer moški pojasnjeval, da je poskušal priti v stik z nekdanjo izvoljenko, ker je hotel kompenzacijo oziroma prizanje za delo, ki ga je v času zveze opravil v njunem skupnem bivališču. »Takrat sem razmišljal tako, da jo bom klical toliko časa, da bom dobil vrnjen denar ali da bi mi vsaj rekla hvala,« je na sodišču v Lyonu povedal moški.

»Poskušala je zablokirati svojo telefonsko številko, vendar jo je potem klical k staršem in v službo: Zelo je trpela,« je povedala odvetnica dekleta Manuella Spee. Francozu, ki se je bil v preteklosti hospitaliziran zaradi depresije, je sodišče naložilo, da opravi zdravljenje in da prekine vse stike z nekdanjim dekletom.