V zaporu se je obesil

V Zavodu za prestajanje kazni mladoletniškega zapora in kazni zapora v Celju so v soboto našli obešenega 52-letnika, ki je bil tam v pridržanju. Po prvih ugotovitvah komisije naj bi šlo za samomor.

Objavljeno
02. april 2007 18.15
Trobčeva celica
Ljubljana - Uprava Zavoda za prestajanje kazni mladoletniškega zapora in kazni zapora v Celju je v soboto Okrožno sodišče v Celju obvestila o smrti 52-letnega pridržanega. Razlog za smrt naj bi bil samomor z obešenjem. Predsednik okrožnega sodišča je takoj po obvestilu imenoval komisijo za ugotovitev smrti. Dokončno poročilo bo komisija tako podala po izdelavi in predložitvi izvedenskega mnenja izvedenca sodno-medicinske stroke, predvidoma konec tega tedna, so sporočili iz Okrožnega sodišča v Celju.

Komisija, ki jo sestavljajo preiskovalni sodnik, okrožna državna tožilka, direktorica celjskega zapora in izvedenec sodno-medicinske stroke, je danes sicer pripravila preliminarno poročilo, iz katerega izhaja, da so člani komisije soglasno ugotovili, da ni najdenih nobenih znakov nasilja nad pokojnikom ter da je smrt najverjetneje posledica samomora z obešenjem.