V ordinaciji je odvrgel eksplozivno telo

Napadalec na zdravnika je bil menda pijan, psihiater ni našel razlogov, da bi ga namestili na psihiatričnem oddelku.

Objavljeno
16. oktober 2014 11.47
Posodobljeno
16. oktober 2014 15.00
bsa/onkološki
J. S., kronika
J. S., kronika

Split − V ordiniciji zdravnika Anđelka Kovača v Kaštel Štafiliću je včeraj okrog pol osmih zvečer 54-letni Marko Tatarević iz Kaštel Starega aktiviral eksplozivno telo, je poročala Slobodna Dalmacija.

V eksploziji sta bila poškodovana napadalec in zdravnik, a nista v smrtni nevarnosti (delci izstrelka naj bi ju poškodovali po spodnjem delu nog), medtem ko jo je medinska sestra, ki je bila tudi v ordinaciji, odnesla brez poškodb.

Kot poročajo, je napadalec aktiviral eksplozivno telo, najverjetneje bombo. Zdravnik se je takrat vrgel nanj in padla sta na tla, kar jima je najbrž rešilo življenje.

Očividci so povedali, da je bil prizor strašen. Vsepovsod je bila kri. Eksplozivno telo je razneslo na drugem koncu sobe, ordinacija pa je menda zdaj povsem uničena. Vedeli so tudi povedati, da je napadalec psihično neuravnovešena oseba in da so ga tega dne pred napadom videli pijanega.

»Kaj me sprašujete? Imam poln k... vsega!« je 54-letnik navrgel zdravnikom in medicinskemu osebju, ko so ga na urgenci spraševali, zakaj je odvrgel bombo.

Osumljenca je že pregledal psihiater splitske bolnišnice in ugotovil je, da ni razloga, da bi ga zadržali na oddelku za psihiatrijo. »Bombaš« je kljub temu ostal v bolnišnici, in sicer zaradi poškodovane noge, zdravijo ga tudi z antibiotiki.