Varnostnik Sintala v občana uperil pištolo

Varnostnik je v 43-letnega Izolana uperil orožje po tem, ko je ta nanj začel kričati.

Objavljeno
05. april 2012 20.04
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Izola - Po spletu je zaokrožil posnetek (spodaj), na katerem občan zmerja varnostnika in se vanj tudi zakadi, varnostnik pa medtem iz toka potegne službeno pištolo in jo uperi v nasilneža, ki se ne pomiri niti po prihodu policije.

S PU Koper so danes sporočili, da so 23. marca ob 14.48 prejeli obvestilo, da za banko v Izoli varnostnik potrebuje
pomoč, ker ga je napadel moški. Policijo je nato poklical tudi občan in prijavil, da je varnostnik proti njemu uperil pištolo.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta varnostnika zapeljala na dvorišče za banko, to pa je 43-letnega Izolana razburilo, zato je nanju začel kričati. Eden od varnostnikov je stopil iz službenega vozila in mu hotel pojasniti, da bosta vozilo samo obrnila in odšla, vendar je domačin nadaljeval s kričanjem in hodil proti 28-letnemu varnostniku, ki pa je, v strahu da ga 43-letnik bo napadel in poškodoval, povlekel iz toka službeno pištolo, jo repetiral in usmeril v Izolana do prihoda patrulj.

Varnostnik je po intervenciji na policijski postaji podal kaznesko ovadbo zoper domačina, in sicer za ogrožanje varnosti. Policisti PP Izola nadaljujejo z zbiranjem obvestil.