Več mesecev preživel ob očetovem truplu

Zadevo je po štirih mesecih odkril bližnji sosed, ki je skozi okno opazil okostnjaka v dnevni sobi.

Objavljeno
01. december 2015 11.54
*sipic*ONA
Marko Jakopec
Marko Jakopec

Stafford – Timothy Brown, 59-letnik iz Stafforda v Veliki Britaniji, je kar štiri mesece preživel ob razpadajočem truplu svojega očeta, dokler bližnji sosed ni opazil okostnjaka v naslanjaču. Timothy je, kot se je izvedelo na okrajnem sodišču, svojega očeta, kot že tolikokrat dotlej, zvečer udobno namestil v njegov najljubši naslanjač, naslednje jutro pa je ugotovil, da je 94-letnik ponoči preminil. Vendar o smrti ni obvestil pristojnih oblasti, truplo pa je nedotaknjeno pustil v naslanjaču.

Zadevo je po približno štirih mesecih odkril bližnji sosed, ki je skozi okno opazil, da Timothy sedi poleg razpadajočega trupla v dnevni sobi. Poklical je policijo, ki je Timothya Browna, ki je za očeta skrbel vse od smrti njegove žene, Timothyeve matere leta 2004, aretirala zaradi suma, da je neupravičeno zadrževal truplo pokojnika in preprečil njegov pokop.

Detektiv Andrew Weatherley iz okrajne policijske postaje je kasneje sporočil, da je sodišče končalo postopek proti Timothyju Brownu, saj ni našlo nobenega motiva za to, da bi povzročil smrt svojega očeta. Truplo Kennetha Browna pa je bilo po štirih mesecih v tako slabem stanju, da ni bilo mogoče ugotoviti natančnega vzroka smrti. Sosedje, pretreseni zaradi nenavadnega dogodka, so vse skupaj opisali z besedami, da gre za zelo nenavadno in žalostno zgodbo.