Velikonja spet na kranjskem sodišču

Na kranjskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Romanu Velikonji, ki je novembra lani v jeseniškem lokalu Caffe Inn streljal na skupino gostov in ubil 28-letnega Elvina Hadžiča ter ranil še tri osebe.

Objavljeno
27. marec 2007 21.14
Nadaljevanje sojenja Jeseničanu Romanu Velikonji (desno)
Kranj - Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes z zaslišanjem prič nadaljevalo sojenje 49-letnemu Romanu Velikonji, ki je novembra lani v jeseniškem lokalu Caffe Inn streljal na skupino gostov, pri čemer je ubil 28-letnega Elvina Hadžiča in ranil še tri osebe.

Danes se je zapletlo že pri privedbi obtoženega, ki pripor preživlja v zaporu na Dobu, saj se je zlomila ključavnica na zaščitenem vozilu ljubljanskih zaporov. Zato je obtoženi kljub trudu varnostnikov za približno pol ure ostal ujet v vozilu.

Varnostnika sta zjutraj tik pred razpisanim začetkom današnje glavne obravnave obtoženega Velikonjo pripeljala pred kranjsko okrožno sodišče, vendar ga zaradi zlomljene ključavnice na stranskih vratih kljub desetminutnemu trudu nista mogla spraviti iz vozila. Po pomoč sta se nato v vozilu odpeljala na kranjsko policijsko postajo in se čez slabe pol ure vrnila pred sodišče, pripornika pa iz vozila "osvobodila" skozi zadnja vrata.

Sojenje z zamudo

Sojenje se je tako začelo z več kot polurno zamudo. Predsednica sodnega senata Andreja Ravnikar pa je izmed prič najprej zaslišala natakarico v lokalu Caffe Inn, ki je bila tudi dekle pokojnega. Pojasnila je, da se spominja prepira in pretepa ter dveh pokov, potem ničesar več do tedaj, ko ji je Velikonja naročil, naj pospravi lokal, dela naprej in naj ne kliče policije.

Velikonja bremeni umor Hadžića

Obtožnica Velikonjo sicer bremeni umora Elvina Hadžića in poskusa umora njegovega 21-letnega brata Džeralda Hadžiča ter povzročitve telesnih poškodb pri Samirju Terziču in Miranu Kovačeviču.

Velikonja, ki dogodek obžaluje, je v svojem zagovoru pojasnil, da ga je tik pred dogodkom eden izmed bratov Hadžič začel žaliti, poleg tega ga je tudi udaril. Skupina moških, v kateri sta bila brata, ga je nato zbila na tla in ga začela brcati. Zato se je ustrašil, da ga bodo ubili in se je branil s pištolo. Zgodba ostalih udeleženci spora, ki trdijo, da je Velikonja začel pretep, pa ravno nasprotna.

V času streljanja je bil v lokalu Caffe Inn tudi Halid Deumič, ki je v današnjem pričanju potrdil navedbo, da je Velikonja ob prihodu v lokal šel do skupine fantov in vprašal, če ga je kdo iskal. Senad Hairlahovič pa je povedal, da je bil Hadžič tisti, ki je prvi udaril, nato je eden izmed članov skupine proti Velikonji vrgel tudi steklen pepelnik. O tem, da je skupina napadla Velikonjo je pričal tudi Rajko Folič, ki je bil tistega dne, ko je prišlo do streljanja v jeseniškem lokalu, na begu, saj se pri prestajanju zaporne kazni s prostega izhoda ni vrnil v zapor.