Domnevni »bombaši« v priporu

Policija je v bližini Metlike prijela štiri osebe, povezane z nedeljskim bombnim napadom pred lokalom Million club pod hotelom Creina v Kranju. Osumljeni so menda želeli pobegniti na Hrvaško.

Objavljeno
26. oktober 2009 10.21
Ka. Ž., Ba.P.
Ka. Ž., Ba.P.
Kranj - Policija je v zvezi z nedeljskim bombnim napadom pred lokalom pod hotelom Creina v Kranju prijela štiri osebe, je danes potrdil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Kranj Andrej Zakrajšek. Osumljenci so bili prijeti na območju PU Novo mesto, in sicer v bližini Metlike. Gre za 20, 21, 25 in 39-letne moške, ki so želeli zbežati na Hrvaško, a so jim policisti s pomočjo hrvaških kolegov to preprečili.

Kot so še pojasnili na PU Kranj, je pred lokalom Million club sprva prišlo do verbalnega spora med fantoma starima 20 in 21 let. Po prvih podatkih je do spora prišlo zaradi dekleta, motiv, kot so nekateri do zdaj domnevali, torej ni maščevanje lastniku lokala. Prepir se je stopnjeval in prerasel v fizični obračun, v katerega je bilo vpletenih še nekaj moških, med njimi je bil tudi osumljenec. Ta je kasneje odšel proti centru Kranja, a se je kasneje vrnil z družbo od katere naj bi nekdo odvrgel eksploziv. Policija izključuje povezanost s spomladanskim bombnim napadom, ki se je prav tako zgodil v Kranju.

 

Na PU Kranj so še povedali, da sta dva izmed osumljenih, 21- in 25-letnik, že stara znanca policije in sta v preteklosti tudi že bila pravnomočno obsojena, eden zaradi kaznivih dejanj povezanih s prepovedanimi drogami, drugi pa zaradi nelegalnega prehoda državne meje.

 

Na PU Kranj podrobnejših informacij v zvezi z dogodkom zaradi interesa preiskave, ki je še v teku, ne morejo podati. Več bo znano predvidoma jutri, ko bodo osuljenci privedeni pred okrožnega sodnika v Kranju.

 

Kot je znano, je v nedeljo okoli 5. ure zjutraj pred lokalom Million eksplodirala bomba, ki je poškodovala osem ljudi; od teh so jih sedem zdravniško oskrbeli v Kliničnem centru Ljubljana, enega pa v Splošni bolnišnici Jesenice, od tega sta dve osebi huje poškodovani. Eksplozija je poškodovala tudi sedem parkiranih osebnih avtomobilov, dva avtobusa in več stekel na objektu. Materialne škode je za 25 tisoč evrov.

 

Več v videoprispevku