Kaj za volanom počno Britanci

Policisti so med drugim posneli voznika tovornjaka, ki si je med vožnjo umival zobe in žensko, ki se je ličila.

Objavljeno
09. oktober 2013 16.18
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

London - Po spletu je zaokrožil posnetek oziroma kolaž posnetkov, ki prikazuje kaj vse britanski vozniki počno za volanom. Na enem posnetku je tako moč videti voznika tovornjaka, ki si umiva zobe - v eni roki drži zobno ščetko, v drugi pa plastenko z vodo. Vse to med vožnjo po avtocesti.

Policisti, ki so posnetek poslali v javnosti, so med drugim posneli žensko, ki je nekoliko počasnejšo vožnjo v prometni konici izkoristila za ličenje. Policisti so neodgovorne voznike ujeli med petdnevnim poostrenim nadzorom na glavnih cestah v Hampshireu in Thames Valleyu, ko so zaradi različnih prometnih prekrškov oglobili 227 voznikov.

»Nepozornost med vožnjo je lahko izjemno nevarna. Veliko bolj kot bi si mislili,« je po objavi posnetka povedal eden od policistov.

»V petih dneh, kolikor je trajal nadzor, smo videli preveč neodgovornega vedenja voznikov. Telefoniranje med vožnjo je že skoraj stalnica, tudi pisanje kratkih sporočil, se pa najdejo tudi vozniki, ki med vožnjo berejo časopis, jedo, si umivajo zobe in popravljajo šminko,« je še povedal eden od policistov, ki so sodelovali v nadzoru.