Na YouTubu objavljal napotke, kako gojiti marihuano

»Pogumni« Američan se je zaradi serije posnetkov znašel za zapahi.

Objavljeno
30. avgust 2013 14.08
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Washington - Kyle Perry je več let gojil marihuano in videe, v katerih je z gledalci delil nasvete, objavljal na spletu. Po vrsti prijav so ga policisti izsledili in aretirali, zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi drogami pa je za leto dni pristal v zaporu, plačati pa bo moral še 500 dolarjev denarne kazni.

Na sodišču je krivdo priznal, a dodal, da je marihuano nameraval uporabiti zgolj v medicinske namene in le zase. Prodaje mamila ni imel v načrtu. »To počnem že odkar sem dopolnil 13 let. Bil sem že na 17 operacijah in tako si blažim bolečine, naravno, z rastlino in ne s kemikalijami, ki jih vsebujejo farmacevtski izdelki,« je na sodišču povedal Berry.

A tožilec je zanj kljub temu predlagal zaporno kazen: »Širnemu svetu razlagati kako vzgojiti najboljši pridelek marihuane, ni ravno pametno. On jo je morda res uporabljal za lajšanje bolečin, kaj pa vsi ostali, ki so posnetke videli? Med njimi so bili najbrž tudi otroci. Tovrstna navodila objavljati na spletu je neprimerno in kaznivo.« Sodnica se je s tožilcem strinjala.