Vinjenih na cestah ne manjka

V Posavju so policisti v dveh dneh ustavili 12 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Objavljeno
03. oktober 2014 12.16
dolinske/tepanje
M. P., kronika
M. P., kronika
Brežice - Policisti Posebne skupine za nadzor prometa s Postaje prometne policije Novo mesto so 1. in 2. oktobra 2014, torej v sredo in četrtek, v Posavju preverjali psihofizično stanje voznikov in ugotavljali ostale kršitve cestno prometnih predpisov.

V sredo so na območju Brežic pri treh kolesarjih in štirih voznikih osebnih avtomobilov ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. Kršitelji, stari med 25 in 62 let so imeli v litru izdihanega zraka med 0,30 in 0,84 miligramov alkohola. Zasegli so tudi avtomobil 25-letnemu kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola.

V četrtek so psihofizično stanje voznikov preverjali na območju Krškega in Sevnice. Štirje vozniki osebnih avtomobilov so imeli v litru izdihanega zraka med 0,46 in 0,58 miligrami alkohola. 54-letni voznik, ki je prav tako kazal očitne znake alkoholiziranosti, je opravljanje preizkusa odklonil. 36 in 39-letnemu kršitelju, ki sta imela v litru izdihanega zraka 0,52 oziroma 0,58 miligramov alkohola in nimata veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli osebna avtomobila.

Kršiteljem so policisti izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.