Vlado Kun na sodišču

Vlado Kun, ki ga nekateri omenjajo kot šefa koroškega podzemlja, se je zaradi razžalitve kriminalista znašel na zatožni klopi ljubljanskega sodišča. Kun je povezan z napadom na novinarja Mira Petka.

Objavljeno
17. januar 2007 22.33
Ljubljana - Vlado Kun, ki ga nekateri omenjajo kot šefa koroškega podzemlja, je bil danes na zatožni klopi ljubljanskega okrajnega sodišča. Tokrat zaradi besed, ki jih je pred tremi leti izrekel na seji parlamentarne komisije, ki je preiskovala ozadje napada na novinarja Mira Petka. Kun naj bi takrat razžalil slovenjgraškega kriminalista. Kun vztraja pri vsem, kar je povedal na seji novembra 2003. Sojenje se bo nadaljevalo 5. februarja, je poročala POP TV.

Kun vztraja pri vsem, kar je povedal na seji novembra 2003. Da so tedaj iz Policijske uprave Slovenj Gradec uhajale informacije, največ iz ust tamkajšnjega kriminalista Darka Pečolerja. Kun je povedal tudi, da pomočnikov in izvajalcev napada ne bodo nikoli ujeli, saj da jih policija ščiti. Danes zaslišani Mirko Zamernik, tedaj predsednik parlamentarne komisije za primer Petek, potrjuje navedbe Vlada Kuna.