Vlak je potiskal avto 70 metrov, a je voznik preživel

Včeraj popoldan sta v kraju Pijavice trčila vlak in osebni avtomobil. Voznik slednjega se je v nesreči hudo poškodoval, strojevodja in sprevodnik na vlaku pa poškodb nista utrpela.

Objavljeno
24. februar 2011 12.06
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Sevnica - Po prvih ugotovitvah policistov se je nesreča zgodila ker 68-letni voznik ni upošteval pravil pri prehodu čez železniško progo. Voznik je namreč na nezavarovanem prehodu v bližini železniškega postajališča Pijavice čez progo zapeljal ravno v trenutku, ko se mu je z leve približeval vlak.

Strojevodja je voznika opazil in začel zavirati, a trčenja ni mogel preprečiti. Po trku je potniški vlak, na katerem sta bila samo strojevodja in prevodnik, avtomobil po tirih potiskal še 70 metrov preden se je ustavil. Avtomobil je ostal ukleščen pod vlakom, a se je voznik iz njega uspel rešiti sam.

Poškodovanega voznika so reševalci prepeljali v sevniški zdravstveni dom, kjer so ugotovili, da ima zlomljenih več reber in poškodovana pljuča. Tako voznika kot strojevodjo so preizkusili še z alkotestom, ki pa je pokazal, da nihče od njiju ni vozil pod vplivom alkohola.