Vlak povozil dvojčici, ko sta sprehajali kužka

Sinoči okrog 22. ure se je v bližini mesta Vrbas v srbski pokrajini Vojvodina zgodila huda nesreča, v kateri sta umrli 15-letni dvojčici. Dekleti sta po železniških tirih sprehajali domačega štirinožca ravno v trenutku, ko je iz smeri Subotice pripeljal vlak.

Objavljeno
26. februar 2011 15.34
O. B., Murska Sobota
O. B., Murska Sobota
Novi Sad - Še vedno ni jasno, kako sta se dvojčici z enakima inicialkama S. I., znašli na železniških tirih v neposredni bližini svojega doma prav v času, ko je mimo pripeljal vlak. Z njima je bila tudi kolegica, ki ni bila poškodovana, poleg dvojčic pa je bil na mestu mrtev tudi pes.

Vlak je sicer peljal iz smeri Subotice proti Novemu Sadu, na deklici pa je naletel v neposredni bližini nadvoza pri "Strelišču". Ko se je tragedija pripetila, je tretja deklica nemudoma odhitela domov, tako da so njeni starši obvestili policijo. Žal pa je bilo za pomoč prepozno. Ko so reševalci in policija prihiteli na kraj dogodka, so lahko videli grozljiv prizor, razmesarjena otroka. Kot so povedali dežurni zdravniki in drugo medicinsko osebje iz ZD Vrbas, kaj takega še niso videli, čeprav so vajeni vsega. Deklici sta sicer ravnokar opravili osnovnošolsko maturo in sta tako komajda zakorakali v življenje. Policijska preiskava žalostnega dogodka bo potrdila podrobnosti nesreče, kar pa za dekleti ne bo rešitev. Enako to ne bo olajšalo življenja najbližjih svojcev, še posebno mame, ki je po tem, ko je slišala za tragedijo, padla v nezavest in so jo nemudoma odpeljali v lokalno bolnišnico.

Na tej progi se je natanko pred letom dni pripetila podobna nesreča, v kateri so umrli trije fantje stari med 23 in 25 let. V njihovo vozilo se je na prehodu čez tire zaletel tovorni vlak. "Črni tiri" pri Vrbasu torej redno jemljejo krvni davek.