Vlomilec leta: vrnil se je, ker je pozabil telefon

Policisti prijeli moškega, ki je v Izoli vlomil v dva avtodoma. Ko se je vrnil k avtodomu, ker je pozabil telefon, ga je lastnik fotografiral.

Objavljeno
10. september 2014 14.26
bra_parkirisce kranjska gora
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Izola − Nemška zakonca sta se 3. septembra pripeljala z avtodomom v Izolo, kjer sta parkirala na plačljivem parkirišču. Mož je odšel v mesto, medtem ko se je žena zaklenila v avtodom in odšla v bivalni del. Čez nekaj minut je zaslišala hrup, ki je prihajal iz sprednjega dela avtodoma, zato je preverila, kaj se dogaja. »Na voznikovem sedežu je sedel mlajši moški, ki je brskal po predalih. Takoj za tem je vozilo zapustil, vendar se je že čez nekaj trenutkov vrnil, ker je v avtodomu pozabil telefon,« so danes sporočili iz koprske policijske uprave. V tistem trenutku se je vrnil tudi mož, ki je zmedenega vlomilca fotografiral z mobilnim telefonom.

Moškemu ni uspelo ukrasti ničesar, a sta oškodovanca vlom kljub temu prijavila na policijo. Le nekaj ur kasneje je na policijo poklical drug nemški turist, ki je bil lastnik sosednjega avtodoma, parkiranega na istem parkirišču, in povedal, da so mu vlomili v avtodom in ukradli več tehničnih predmetov v vrednosti 3000 evrov − prenosni računalnik znamke Lenovo, tablični računalnik, torbo s fotografskimi objektivi in drugimi fotografskimi pripomočki.

Izolski policisti so na podlagi prepoznave po fotografiji odvzeli prostost 36-letnemu domačinu in ga pridržali. Pri tem so policisti izvedeli, kje so ukradeni predmeti, zato so opravili hišno preiskavo pri 29-letniku iz Izole, ki naj bi imel kovček z objektivi, in 48-letniku iz Izole, ki naj bi imel prenosnik in tablični računalnik, ter pri osumljencu doma.

Hišne preiskave so opravili 5. septembra in našli vse ukradene predmete ter jih takoj vrnili oškodovancu, državljanu Nemčije. Proti 36-letnemu Izolanu bodo podali kazensko ovadbo za dve kaznivi dejanji: velika tatvina s poskusom in velika tatvnina, proti 29- in 48-letniku pa kazensko ovadbo za kaznivo dejanje prikrivanja, so še sporočili s policije.