Na avtocesti pri Vodicah umrl novinar Kocijančič

Na gorenjski avtocesti Ljubljana−Vodice se v prometni nesreči umrl novinar Filip Kocijančič. Policija išče očividce.

Objavljeno
12. september 2014 09.34
zabkar*smrtna KR
Š. P., Mi. K., Delo.si; STA
Š. P., Mi. K., Delo.si; STA
Ljubljana − Na avtocesti pri izvozu Ljubljana Šmartno se je nekaj minut po polnoči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 39-letni novinar portala Siol.net Filip Kocijančič. Vozil je po avtocesti iz smeri predora Šentvid proti Povodju. V smeri njegove vožnje je bila zaradi odpravljanja posledic predhodne prometne nesreče postavljena začasna svetlobna prometna signalizacija, ki je opozarjala, da je prehitevalni pas zaprt. Voznik je z voznega pasu zapeljal na prehitevalni pas, nato pa trčil v zadnji del ustavljenega tovornjaka. Tovorno vozilo, ki je imelo vključene luči, je stalo zaradi zapore.

»Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik osebnega avtomobila na kraju nesreče poškodbam podlegel. Po trčenju je vozilo ostalo ukleščeno pod polpriklopnim vozilom, zaradi česar so posredovali gasilci,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Policija poziva vse priče dogodka, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, naj pokličejo na interventno številko 113 ali na Policijsko postajo Ljubljana.

Vozni pas avtoceste je bil zaprt zaradi odpravljanja posledic nesreče, ki se je zgodila štiri ure prej. Ob 20.04 se je tam prevrnilo tovorno vozilo z dvema zabojnikoma kavčuka, zaradi česar je bila avtocesta nekaj časa popolnoma zaprta. Profesionalni gasilci so odklopili akumulator na vozilu, cestišče posuli z absorbentom ter stabilizirali kabino tovornega vozila. »Obcestno ograjo, zagozdeno pod tovornjak, so odstranili in počistili cestišče. V nesreči je bil poškodovan voznik tovornega vozila, ljubljanski reševalci pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana,« so sporočili iz centra za obveščanje.