Voznik, ki je povozil 42-letnika na Pohorju, se je sam javil policiji

29-letni domačin je zaradi neprilagojene hitrosti v večernih urah povozil pešca. Proti vozniku bo sledila kazenska ovadba.

Objavljeno
09. marec 2018 13.05
jsu*Ljubljanski maraton
Š. J., STA
Š. J., STA
Maribor – Povzročitelj torkove prometne nesreče v Lovrencu na Pohorju, v kateri je umrl pešec, se je sam javil policiji. Kot je danes povedal pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Anton Vinko, gre za 29-letnega domačina, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v večernih urah povozil 42-letnega pešca.

»V sredo v jutranjih urah se je voznik sam javil na policijski postaji v Rušah,« je v današnji izjavi za medije v Mariboru povedal Vinko.

Policisti so moškemu odvzeli prostost in opravili ogled vozila na njegovem domu. »Ugotovljeno je bilo, da se delci, ki so bili najdeni na kraju prometne nesreče, ujemajo s poškodbami na vozilu,« je pojasnil Vinko.

Vozilo je pregledal tudi izvedenec, po vseh zbranih podatkih pa bo sledila kazenska ovadba proti vozniku. Ta je doma v bližini kraja nesreče.

Prometna nesreča se je zgodila v torek ob 22.33 na Gornjem trgu v Lovrencu na Pohorju. Voznik belega osebnega avtomobila je trčil v pešca in odpeljal s kraja nesreče, pešec pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.