Vozniki ovirali pomoč v nesreči

Gasilci, reševalci in policija so imeli kar nekaj težav, da so prišli do kraja nesreče, pomagali ponesrečenim in zavarovali kraj nesreče. Do nje je prišlo zjutraj ob pol sedmih na regionalni cesti med Šentjurjem in Šmarjem pri Jelšah v Bezovju pri Šentjurju.

Objavljeno
09. februar 2011 10.05
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Šentjur - Janko Požežnik, direktor in poveljnik Poklicne gasilske enote Celje, je o tem povedal: "Posebnost nesreče je ponovno nekultura slovenskih voznikov, saj so vozniki kljub popolni zapori cestišča poskušali voziti čez mesto nesreče. Vozniki so ustavljali vozila tako, da je bilo najbližje vozilo od poškodovanega vozila parkirano bližje od treh metrov. Zato interventne službe nismo mogle zagotoviti optimalnih postavitvenih površin in delovnih površin za potek same intervencije."

Po dostopnih podatkih sta okoli pol sedmih zjutraj v Bezovju trčila osebna avtomobila. Pri tem je bila ena oseba hudo poškodovana in prepeljali so jo v celjsko bolnišnico. Posredovalo je sedem poklicnih gasilcev z dvema voziloma iz Celja. Gasilci so opravili prometno varovanje, požarno varovanje, nevtralizirali so razlite motorne tekočine in v popolnoma uničenih avtomobilih odklopili akumulatorje. Cesta je bila za ves promet zaprta poldrugo uro.