Vrgel bombo na dvorišče nekdanje tožilke Boljte Brus

Neznanec je vrgel bombo na dvorišče nekadnje državne tožilke v ljubljanskih Mostah. Po naših podatkih gre za Jožico Boljte Brus.

Objavljeno
16. september 2014 16.08
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Ljubljana - Na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje državne tožilke na območju Most je neznanec včeraj pozno zvečer odvrgel bombo. »Ob eksploziji ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Storilca še iščejo.

Po naših neuradnih podatkih naj bi šlo za upokojeno državno tožilko Jožico Boljte Brus, ki se je med leti 1999 in 2004 vodila tudi posebno tožilsko skupino za pregon organiziranega kriminala. Ukvarjala se je z odmevnejšimi primeri kot je Boris Šuštar, dosegla pa je tudi obsodbo morilca podjetnika Milana Tilija, Jožefa Kovača.

Po navedbah policije trenutno poteka intenzivno zbiranje obvestil o okoliščinah eksplozije. Prav tako so na kraju kaznivega dejanja preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, kriminalisti in policisti Ljubljanske policijske uprave, bombni tehniki specialne enote in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki skupaj opravljajo ogled.

»Temeljna naloga policije je varovanje zdravja in življenja ljudi ter njihovega premoženja, zato bo policija glede na ogroženost tožilke storila vse potrebno in izvedla vse ukrepe, da se zavaruje njeno življenje in življenje njenih bližnjih,« so še sporočili iz policije.