Vrhovno tožilstvo obsoja napad

Na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje državne tožilke Jožice Boljte Brus je neznanec v ponedeljek vrgel bombo.

Objavljeno
17. september 2014 12.36
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Ljubljana - »Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS ostro obsojamo nasilno dejanje, storjeno pred hišo upokojene državne tožilke, še zlasti, če je povezano z delom, ki ga je opravljala v svoji službi. Poskuse kakršnegakoli ustrahovanja državnih tožilk in tožilcev, še posebej z nasiljem, ostro zavračamo in sporočamo, da bomo storilce kaznivih dejanj še naprej preganjali dosledno in brez razlik, v skladu z ustavo in zakonom,« so v sporočilu za javnost zapisali na vrhovnem državnem tožilstvu.

Upokojena državna tožilka Jožico Boljte Brus, ki je med leti 1999 in 2004 vodila tudi posebno tožilsko skupino za pregon organiziranega kriminala, se je ukvarjala z odmevnejšimi primeri kot je Boris Šuštar, dosegla pa je tudi obsodbo morilca podjetnika Milana Tilija, Jožefa Kovača.

Kot smo poročali, je na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje državne tožilke na območju Most neznanec v ponedeljek pozno zvečer odvrgel bombo. »Ob eksploziji ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Storilca še iščejo.

Po navedbah policije trenutno poteka intenzivno zbiranje obvestil o okoliščinah eksplozije. Prav tako so na kraju kaznivega dejanja preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, kriminalisti in policisti Ljubljanske policijske uprave, bombni tehniki specialne enote in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki skupaj opravljajo ogled.

»Temeljna naloga policije je varovanje zdravja in življenja ljudi ter njihovega premoženja, zato bo policija glede na ogroženost tožilke storila vse potrebno in izvedla vse ukrepe, da se zavaruje njeno življenje in življenje njenih bližnjih,« so še sporočili iz policije.