Vsa Evropa v boju za varnejše ceste

Na samem repu po prometni varnosti Romunija in Srbija, najvarneje je na Švedskem in v Veliki Britaniji.

Objavljeno
26. september 2014 17.56
27.4.2008 Ljubljana, Slovenija. S 1. majem bo v veljavo stopil nov prometni zakon in cene za prekrške se bodo močno dvignile.FOTO:JURE ERŽEN/Delo
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Ljubljana – Ceste na stari celini vsak dan vzamejo 70 življenj, v prometnih nesrečah je še veliko več poškodovanih, mnogi se posledic nesreče nikoli ne znebijo. Prometne nesreče ne prizadenejo le udeležencev, temveč tudi številne sorodnike in znance.

Prometna varnost se je na slovenskih cestah v zadnjih letih izboljšala, enako je z večino evropskih držav. A razlike so še vedno ogromne. V Romuniji, denimo, imate kar trikrat več možnost, da se vaše življenje konča na cesti, kot v prometno najbolj varni evropski državi Švedski. Slovenija je nekje na sredini, saj je lani umrlo 61 ljudi na milijon prebivalcev.

Da bi bilo na evropskih cestah manj morije in bi žrtve in svojci dobili ustrezno pravno varnost, skrbi tudi Evropsko združenje žrtev prometnih nesreč (FEVR), ki je imelo pod okriljem Zavoda Varna pot te dni v Ljubljani mednarodni kongres. Predsednik FEVR Jeannot Mersch, ki v Luxembourgu predseduje nacionalni organizaciji žrtev prometnih nesreč, je bil kritičen do afere s ponarejenimi potrdili za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ki je lani jeseni pretresla Slovenijo. Povedal je, da mora država storiti vse, da se takšne stvari ne ponovijo, in strogo sankcionirati odgovorne in storilce tovrstnih dejanj.

V imenu policije je spregovoril generalni direktor Stanislav Veniger: »Jezi in žalosti me to, da najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč že leta ostaja hitrost. Kot pomemben sovzrok se pojavlja tudi alkohol, ki je prisoten pri kar petini povzročiteljev vseh smrtnih prometnih nesreč. Varnostni pas je najučinkovitejša naprava za zaščito potnikov in nam lahko reši življenje, pa ga še vedno marsikdo ne uporablja.

Veliko življenj bi ohranili, če bi zgolj malo popustili stopalko za plin. Če bi bili med vožnjo le malo bolj zbrani in ne bi hkrati počeli še tisoč drugih stvari. Če bi se pripeli, še preden vžgemo motor. In če bi znali kritično oceniti svoje psihofizične zmogljivosti, preden se usedemo za volan,« in dodal: »Ni ga zakona na svetu, ki bi dokončno preprečil najhujše prometne nesreče. Največ lahko za svojo varnost naredimo prav udeleženci sami.«

FEVR, ki ima generalno skupščino vsako leto v drugi državi, je evropsko združenje žrtev prometnih nesreč, ki deluje že 22. leto. Predstavlja organizacijo, ki s svojimi aktivnostmi na evropski in nacionalni ravni varuje pravice žrtev prometnih nesreč, podpira programe za njihovo zaščito, pomoč, standarde, direktive, zakonodajo in izvaja ali pa se pridružuje organizacijam, ki prispevajo k zmanjšanju števila umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah. Zaradi takšnih organizacij so evropske ceste po večini držav iz leta v leto varnejše.