Vsebine dogovora ne bodo razkrili javnosti

Nekdanji Vegradov direktor Matej Košič in Finance so se poravnali.

Objavljeno
09. oktober 2012 21.10
Iva Ropac, kronika
Iva Ropac, kronika

Ljubljana – Čeprav je kazalo, da bo v pravdi med Matejem Košičem in Financami imelo zadnjo besedo sodišče, je sprtima stranema spor le uspelo rešiti po mirni poti. Na današnjem naroku sta sklenili sodno poravnavo.

Nekdanji direktor Vegrada za gradnje je proti Financam vložil civilno tožbo za 25.000 evrov, kar naj bi bilo primerno zadoščenje za duševne bolečine, ki jih trpi zaradi pisanja časnika.

V članku Ko je Vegrad hiral, je direktor Košič »kasiral« so 9. novembra 2010 zapisali, da si je Košič skupaj s svetovalci in direktorji razdelil slabih pet milijonov evrov DDV, ki jih je Vegradova hčerinska družba Vedela dobila nazaj od države, ker je s Hypo Leasingom razdrla lizinško pogodbo za zemljišče v Izoli (last nekdanjega Delamarisa). Sporen je zapis, da gre za »kasiranje« in »delitev plena«.

Časnik je po drugi strani vztrajal, da ni podlage za odškodnino, saj da novinarji niso ravnali protipravno. Čeprav na naroku pred mesecem dni sprtima stranema ni uspelo doseči dogovora, sta zdaj le našli skupni jezik.

Košič nam je potrdil, da je s Financami sklenil sodno poravnavo, vendar njene vsebine ne sme razkriti javnosti, je pa s poravnavo, pravi, zelo zadovoljen. Prav se mu zdi, dodaja, da so na Financah tudi sami spoznali, da niso ravnali prav, ko so z bombastičnimi naslovi napovedali članek, v katerih so bila dejstva predstavljena napačno.

O vsebini dogovora ni bil pripravljen govoriti niti Košičev pooblaščenec odvetnik Jožef Klavdij Novak iz Odvetniške družbe Čeferin, prav tako ne pooblaščenec časnika odvetnik Andrej Simonič, saj je poravnava tajna.