Vsi obsojeni v zadevi Čista lopata so se pritožili na sodbo

Sodba je bila izrečena konec marca, vendar pa je bila spisana in poslana strankam šele tri mesece po izreku.

Objavljeno
26. september 2012 19.17
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Na sodbo v zadevi Čista lopata, ki je bila izrečena konec marca, sej je pritožilo vseh sedem obsojenih obdolžencev, pritožbe pa so vložili njihovi zagovorniki ter tudi Ivan Zidar, je za STA potrdilo Okrožno sodišče v Ljubljani.

Na oprostilno sodbo Ivanu Krofliču se je pritožilo tudi tožilstvo, spis s pritožbami je sedaj na drugostopenjskem sodišču.

Kot so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču, Kroflič v postavljenem osemdnevnem roku ni vložil odgovora na pritožbo tožilstva. Sodba sicer še ni pravnomočna, so še dodali na sodišču.

Vseh sedem obsojenih se je namreč na sodbo pritožilo, zadevo pa je sedaj prevzelo Višje sodišče v Ljubljani, kjer so za STA pojasnili, da so spis v zadevi Čista lopata prejeli v torek.

Sodba je bila izrečena konec marca, vendar pa je bila spisana in poslana strankam šele tri mesece po izreku. Pritožbeni rok se je sicer iztekel prejšnji teden, saj nekateri izmed obsojenih dlje časa niso prevzeli pošte s spisano sodbo.

Obramba je že med potekom leto in pol trajajočega sojenja napovedovala pritožbo na višje sodišče, saj sodni senat okrožnega sodišča ni upošteval njihove zahteve po izločitvi dokaznega gradiva, predvsem telefonskih prisluhov. Ti so bili po mnenju obrambe pridobljeni na nezakonit način in bi zato morali biti izločeni.