Vzgoja malo drugače

Ne poskusite tega doma! Nekaj »inovativnih in kreativnih« načinov kaznovanja težavnih najstnikov.

Objavljeno
03. oktober 2013 15.57
georges
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Na eBayu prodala hčerine stopnice za koncert skupine One Direction

Avstralka, ki vstopnice prodaja, je na omenjeni spletni strani tudi jasno zapisala zakaj: »Da so vstopnice za koncert, ki je sicer razprodan, na voljo se lahko zahvalite moji samovšečni in jezikavi hčeri. Vidiš, ljubica, pa si mislila, da blefiram.« V sporočilu je mama še navedla katera hčerina dejanja so jo tako zelo razjezila - nočitve pri fantih, laganje, zaničevanje staršev, ... »Nisem tvoja prijateljica, sem tvoja mama. Tu sem, da ti postavim meje, te vzgojim v odgovorno odraslo osebo, in ne da podpiram tvoje škodljive najstniške navade,« je še zapisala Avstralka.

Ustrelil hčerin prenosnik

Američanova 15-letna hči je napisala pismo, v katerem se je pritoževala nad obveznostmi in delom, ki ga mora postoriti doma, ter pismo objavila na facebooku. Opazil ga je njen oče in nekega dne, ko je bila najstnica v šoli, je njen prenosni računalnik odnesel pred hišo in vanj ustrelil. Dogodek je posnel in ga skupaj s krajšim sporočilom hčeri in njenim prijateljem objavil na portalu Youtube. Čez nekaj dni ga je obiskala policija in socialna delavka. Medtem, ko ga je slednja poučevala o manj drastičnih vzgojnih ukrepih, pa so mu policisti menda zgolj čestitali za učinkovito lekcijo, ki jo je dal svoji najstniški hčeri.

V šolo s sramotno majico

Američan se je domislil precej kreativne kazni za svojo hči, ki je na zabavi ostala dlje kot je bilo dogovorjeno. Na majico je dal natisniti svojo fotografijo, pod njo pa napis »Try me« (Le poskusi). Najstnica je morala teden dni hoditi v šolo oblečena v omenjeno majico.

Na večerjo v »hotkah«

Nek oče, ki ni odobraval načina oblačenja svoje najstniške hčere, je za na družinsko večerjo oblekel njene (pre)kratke hlačke. Poleg hlačk je oblekel še majico z napisom »Najboljši oče vseh časov«. Žal pa 52-letnik z opravo ni dosegel želenega učinka, saj hči ni bila niti malo osramočena, ampak je očeta celo fotografirala in fotografije objavila na facebooku. A je kljub temu razumela sporočilo. »Ugotovila sem, da si res žene k srcu kako sem videti in kaj si o meni mislijo drugi,« je zapisala najstnica.

Na ulico s sramotilno tablo

Ker se je najstnica na šolskem plesu nedostojno vedla, jo je mama poslala na ulico s tablo, na katero je napisala »Z opolzkim plesom sem osramotila svoje starše«. Enajstletnica je morala kar nekaj ur stati ob najbolj prometni cesti enega od manjših mest v Kaliforniji, a njena mama kljub temu dvomi, da je deklica dojela, zakaj je tovrstno obnašanje nespodobno in škodljivo.

Hčeri priredila facebook profil

Ko je Američanka ugotovila, da se njena hči Ava na socialnih omrežjih nespodobno vede, je vdrla v njen facebook račun in naložila novo profilno fotografijo, na kateri ima njena 13-letna hči prek ust črn trak. Fotografijo je krasil tudi napis: »Ne znam utihniti, zato so mi starši prepovedali dostop do računalnika in mobilnega telefona. Prosim vprašajte zakaj, mama pravi, da moram na vsa vprašanja odgovoriti.« Seveda je precej Avinih prijateljev vprašalo kaj je razlog takšni kazni in deklica je morala vsem poslati pismo z obrazložitvijo: »Mislim, da si kazen zaslužim, saj sem se do mame nespodobno obnašala in o njej grdo govorila svojim prijateljem. Grdo sem o njej pisala na facebooku, ona pa mi je vedno želela le dobro. Vedno, ko naredim kaj nespametnega, moja mama to izve in potem mi je žal.«

Prodala sinov avto

Ko je Američanka izvedela, da so njenega 16-letnega sina aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, je v lokalnem časniku objavila oglas, da njegov avto prodaja. »Ford, letnik 1993, nima veliko prevoženih kilometrov. Sin ga je kupil pred tremi meseci, nato pa pozabil uporabljati možgane, zato bo bolje, da avto prodamo,« je med drugim pisalo v oglasu.