Vzrok požara na Brdu še ni znan, škode za nekaj sto tisoč evrov

Požar je uničil lesen poslovni objekt, tri osebna vozila in zaščitno ograjo obvoznice pri razcepu Kozarje.

Objavljeno
08. junij 2017 13.37
Požar Vrhovci
K.M., STA
K.M., STA

Ljubljana − Policisti nadaljujejo preiskavo vzroka požara, ki je izbruhnil v torek nekaj po 13. uri v lesenem poslovnem objektu ob ljubljanski obvoznici pri razcepu Kozarje. Požar se je po objektu, v katerem so bile delavnice in skladišča, zelo hitro razširil ter med drugim zajel tri parkirana osebna vozila in zaščitno ograjo obvoznice. Policisti so sporočili, da je pri tem nastalo za nekaj sto tisoč evrov škode.

Dosedanje ugotovitve kažejo, da je zagorelo v levem delu nadstreška poslovnega objekta, nato pa se je požar zelo hitro razširil po celotnem nadstrešku. Ta je popolnoma pogorel, prav tako je zgorela približno polovica objekta, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Po poročanju STA se je požar z zadnjega dela objekta razširil na protihrupno zaščitno ograjo ljubljanske obvoznice, ki je od objekta oddaljena le dva metra. Zaradi ognja in gostega dima je bil približno eno uro popolnoma ustavljen promet na obvoznici v razcepu Kozarje od Viča proti Brdu in od Brezovice proti Brdu.

Požar se je širil tudi proti stanovanjski hiši, vendar ga je gasilcem uspelo pravočasno omejiti in tako preprečili nastanek še večje škode.