Z avtomobilom zdrsnil v Soro in umrl

Med 1.11. in 2.11. se je na regionalni cesti Škofja Loka - Železniki zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 25-letnik je po sunkovitem zavoju zapeljal na nasprotno smerno vozišče in zdrsnil v strugo reke Sore.

Objavljeno
03. november 2009 09.11
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Škofja Loka - V še ne točno ugotovljenem času, med 01.11.2009 in 02.11.2009 zvečer, se je na regionalni cesti Škofja Loka - Železniki, izven naselja Škofja Loka zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznika osebnega avtomobila. V prometni nesreči je ena oseba umrla, na vozilu pa je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 5000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

25-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Škofje Loke proti Železnikom. Kot so ugotovili gorenjski policisti, je pri vožnji v izteku desnega nepreglednega ovinka zapeljal desno izven vozišča, nato pa sunkovito zavil nazaj preko svojega in nasprotnega smernega vozišča na travnato površino, od koder je vozilo nato zdrsnilo v strugo reke Sore. 25-letni voznik je v nesreči umrl, v vodi nedaleč od vozila so ga našli gasilci PGB Škofja Loka in poklicni gasilci iz Kranja.

 

Vzrok smrti bo ugotovljen z obdukcijo, zaradi ugotovitve okoliščin prometne nesreče bo opravljena analiza za ugotovitev morebitne prisotnosti alkohola, mamil ali drugih psihoaktivnih snovi pri vozniku, opravljen pa bo tudi izvedeniški pregled vozila.

 

Policisti bodo o nesreči s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.