Z motilcem frekvence sta vlamljala v vozila

Šestindvajsetletni slovenski državljan in 35-letni državljan Srbije sta kradla iz avtomobilov.

Objavljeno
16. oktober 2014 13.02
*bku*Kol, 2x, VW golf.RGB
J. S., kronika
J. S., kronika

Ljubljana − Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič in Postaje konjeniške policije Ljubljana so zaradi več kaznivih dejanj v torek vzeli prostost 26-letnemu državljanu Slovenije in 35-letnemu državljanu Srbije.

Osumljenca sta s pomočjo elektronske naprave, tako imenovanega motilca frekvence za daljinsko zaklepanje vozila, vlomila v tri osebna vozila, in sicer tako, da sta z motilcem preprečila zaklepanje vozila, česar oškodovanec ni opazil ob oddaljevanju od vozila.

Eden od njiju je nato oškodovanca spremljal, drugi pa je pristopil do vozila in iz notranjosti odtujil vrednejše predmete, predvsem denar. Ves čas sta bila osumljenca na telefonski zvezi in se obveščala.

Policisti so na podlagi intenzivne kriminalistične preiskave in v sodelovanju z varnostno službo varnostnega podjetja v torek osumljenca izsledili in ju tudi prijeli. Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišne preiskave, kjer so našli in zasegli predmete, s katerimi sta si pomagala pri nečednostih.

Policisti so v preteklosti oba že obravnavali za premoženjska kazniva dejanja. Danes ju bodo zaradi suma dveh velikih tatvin, poskusa velike tatvine in kaznivega dejanja izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje, pripeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policija zato svetuje in opozarja, naj lastniki vozil, ko zaklepajo vozilo z daljinskim zaklepanjem, vedno tudi fizično preverijo, ali je vozilo dejansko zaklenjeno.