Z mrtvo mišjo je od lastnika pekarne izsilil tisoč evrov

Na zatožno klop je te dni sedel 36-letni Korošec Sandi Godec, ki se je domislil precej izvirnega načina, kako priti do denarja. Med drugim je izsiljeval pekarno s Pragerskega, češ da je v njihovem kruhu našel miš.

Objavljeno
06. februar 2011 19.01
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor
Maribor - Lastnika pekarne sta mu za molk plačala tisoč evrov, a ko je drugič zahteval kar desetkrat višji znesek, sta ga prijavila policiji. Ta mu je stopila na prste marca 2008. Godec je na sodišču krivdo priznal in se pokesal. Trdi, da do tega ne bi prišlo, če ne bi bil tarča izsiljevanja tudi sam, saj je moral izsiljevalcem dati denar. Policija je Sandija Godca aretirala na preizkušen način. Ko je prišel v bližino mariborske avtobusne postaje, kjer ga je čakala ovojnica, so nanj takoj, ko jo je hotel pograbiti, skočili policisti in klobčič se je začel razpletati. Po objavi novice o prijetju izsiljevalca z mišjo so namreč podoben primer policiji prijavile še Pomurske mlekarne in Mlekarna Vipava. Godec je menda proizvajalcema mlečnih izdelkov natvezil, da je v njunih jogurtih našel mišjo kožo ter jima grozil s sanitarno inšpekcijo in mediji.

Pomurske mlekarne so bile pripravljene na zunajsodno poravnavo in Godec se je menda strinjal z odškodnino v višini ene povprečne slovenske plače, a je zahtevek pozneje znižal na okroglega tisočaka. Vendar odškodnine ni dobil, saj sta se po naključju srečali predstavnici obeh mlekarn in hitro ugotovili, da sta se obe mlekarni znašli v na las podobni zgodbi. S tisočakom odškodnine od vsake mlekarne ni bilo nič, je pa zadevo zagrabila policija.

A to še ni vse. Godec je poskusil izsiljevati tudi neko keramičarsko podjetje, kjer je delal, češ da mu je ostalo dolžno nekaj denarja. Konec februarja 2008 je zahteval 5000 evrov, sicer bo kriminalistom predal podatke o domnevnih nepravilnostih. V podjetju se tega niso ustrašili in so grožnje prijavili policiji.

Kot rečeno, se je Godec očitkov otepal z besedami, da se vse to ne bi zgodilo, če tudi sam ne bi bil žrtev izsiljevalcev. Kdo so, ni želel povedati, zatrdil pa je, da se je začelo pred osmimi leti, ko je podal ovadbo zoper človeka, ki ga je napeljeval k prevozu ilegalcev. Nekaj ljudi se je zaradi tega znašlo za rešetkami in zatem so ga začeli izsiljevati. Pravi, da so grožnje podkrepili z besedami, da se bodo spravili na njegovo nosečo ženo, na glavo je imel nekoč prislonjeno celo pištolo.