Z nožem v roki oropal trgovino

V trgovini Mercator v Begunjah na Gorenjskem se je v ponedeljek zvečer okrog 18.30 zgodil oborožen rop. Neznani storilec je prodajalki pri blagajni z nožem v roki zagrozil, naj mu izroči denar.

Objavljeno
20. februar 2007 13.33
Ropar z nožem v roki je od prodajalke zahteval, naj mu izroči denar
Begunje na Gorenjskem - V trgovini Mercator v Begunjah na Gorenjskem se je v ponedeljek zvečer okrog 18.30 zgodil oborožen rop. Neznani storilec je prodajalki pri blagajni z nožem v roki zagrozil, naj mu izroči denar. Ker pa se je prodajalka ustrašila in mu ni takoj izročila denarja, je storilec sam odprl blagajno in iz nje pobral manjšo vsoto gotovine. Storilca je pred trgovino poskušal ustaviti občan, ki je slišal klice prodajalke, vendar je storilcu po krajšem prerivanju z občanom uspelo pobegniti.

Kot je pojasnil Huso Bakrač s Policijske uprave Kranj, neznanega storilca še vedno niso našli, ga pa intenzivno iščejo. Policisti zato skupaj s kriminalisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o storilcu, da pokličejo na Policijsko postajo Radovljica. Gre za mlajšega moškega, visokega med 170 in 175 centimetri. Oblečen je bil v temen pulover, črne hlače in črne čevlje, na glavi pa je imel temno kapo z izrezom za oči.

Policisti, ki zaradi interesa preiskave ne morejo povedati, koliko denarja je storilec odnesel, bodo zoper neznanega storilca podali poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.