Z ukradenim audijem ni prišla do doma

Bolgarka, že obsojena zaradi zlorabe prostitucije, je tokrat opravljala druge posle.

Objavljeno
02. maj 2017 23.56
oba*prometna
Nada Černič Cvetanovski
Nada Černič Cvetanovski
Brežice – Tsvetomira Konstantinova Petrova je med umazano perilo v »svojem« ­audiju namestila motilno napravo, da je ne bi dobili. Toda pri fizičnem pregledu na državni meji ji motilna naprava ni pomagala. Avtomobil so ji vzeli, njo pa vtaknili v ječo.

Osem mesecev zapora, 1000 evrov stranske denarne kazni, plačilo sodne takse in stroškov postopka ter za dodatek še plačilo privedbe na sodišče in podaljšanje pripora je skupni izkupiček, ki ga bo plačala Bolgarka zaradi prikrivanja in ponarejanja listin. Obdolžena, ki je bila kot solastnica javne hiše pred leti v Italiji obsojena na leto in štiri mesece zapora zaradi zlorabe prostitucije in je kazen že odsedela, se je tokrat lotila drugačnega posla.

Nizka kazen

Zadnjega januarja je ob pol dveh zjutraj od neznane osebe v Bologni prevzela audi A4, vreden 12.000 evrov, in se z njim takoj podala v Bolgarijo. Ob 9. uri so pri kontroli na slovenskem mejnem prehodu ugotovili, da je lastnik avtomobil dan pred tem ob 17. uri parkiral na parkirišču v Bologni, Konstantinova Petrova pa je do prevzema vozila ob pol dveh zjutraj uredila oziroma ponaredila papirje za ukraden avtomobil, imela je tudi ponarejeno pooblastilo za vožnjo vozila. Sprva je na sodišču trdila, da ji je nekdo posodil avtomobil za tri dni, da bi se z njim odpeljala v Bolgarijo. Pozneje je dejanje priznala, v njenem avtomobilu pa so odkrili tudi motilno napravo za GPS in druge sledilne naprave. Povedala je, da ni vedela, kakšna naprava je to, dali so ji jo, da bi jo odpeljala v Bolgarijo. Kljub temu motilne naprave ni imela na vidnem mestu, ampak jo je skrila med umazano perilo, saj je računala, da tam policisti ne bodo ­brskali.

Sodišče je ugotovilo, da je Bolgarka storila dejanje iz koristoljubja, ker pa je to priznala, so ji določili razmeroma nizko kazen – sedem mesecev za prikrivanje in dva meseca za ponareditev listin, ter ji nato izrekli enotno kazen osem mesecev zapora. Tožilec Bogdan Matjašič, ki je prepričan, da je Bolgarka članica organizirane skupine, ki krade vozila in jih spravlja iz Evrope na območje Balkana in v Bolgarijo, pa tudi pri posedovanju javne hiše je imela sostorilce, je zanjo predlagal enoletno zaporno kazen. Njen zagovornik je predlagal pogojno kazen. Sodba še ni pravnomočna.