Zažgal garažna vrata policije

Mariborski kriminalisti so aretirali 23-letnega domačina, ki je julija zažgal garažna vrata policije in poškodoval dve policijski vozili.

Objavljeno
04. september 2014 12.29
Posodobljeno
04. september 2014 15.09
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Maribor − Kriminalisti so v torek aretirali 23-letnega Mariborčana, ki ga sumijo, da je 8. julija z bencinom polil garažna vrata mariborske postaje prometne policije in povzročil požar, so danes sporočili iz mariborske policijske uprave. Ognjene zublje so pogasili tamkajšnji policisti in preprečili, da bi se ogenj še razširil.

Kriminalisti so med preiskavo še ugotovili, da je moški storil še dve kaznivi dejanji na škodo policije. V noči na drugi julij je namreč poškodoval tudi dve službeni policijski vozili. Najprej je z lesenim kijem razbil bočno ogledalo službenega vozila volkswagen tuareg, ki je bil parkiran pred Policijsko postajo Maribor II, nato se je s kolesom odpeljal še do nekaj kilometrov oddaljene mariborke policijske uprave, kjer je prav tako z lesenim kijem razbil zadnje steklo službenega vozila.

»Motiv za storitev je bil maščevanje policiji, saj so ga policisti pred tem že večkrat obravnavali zaradi storitve večjih cestno-prometnih prekrškov,« pojasnjuje policija. Za osumljenega Mariborčana je preiskovalni sodnik zaradi ponovitvene nevarnosti odredil sodno pridržanje. Za požig mladeniču grozi do osem let zapora, za poškodovanji službenih vozil policije pa za vsako še do dveh let zaporne kazni.