Z vlomi in tatvinami do 23.000 evrov

Policisti so prijeli Brežičana, stara 31 in 33 let, osumljena najmanj 12 vlomov.

Objavljeno
07. oktober 2013 15.06
Tacen 22. 2. 2011, vlom v stanovanjski objekt foto: Tomi Lombar
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Novo mesto - Policisti na območju Policijske uprave Novo mesto so letos obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše. Storilci so kradli predvsem denar, nakit, orožje, prenosne računalnike, fotoaparate in druge vrednejše predmete, s čimer so oškodovancem povczročili veliko škode.

Policisti in kriminalisti so med preiskavo prišli na sled osumljencema iz Brežic, na podlagi zbranih obvestil, najdenih ter zavarovanih sledi in ugotovitev Nacionalnega forenzičnega laboratorija, pa so novomeški kriminalisti potrdili, da sta kaznivih dejanj utemeljeno osumljena Bražičana, stara 31 in 33 let. Bila sta dobro organizirana, ukradene predmete pa sta takoj preprodala in skušala uničiti sledove kaznivih dejanj.

Vlomila sta v najmanj 12 stanovanjskih hiš na območju občin Novo mesto, Brežice, Škocjan, Krško, Mokronog - Trebelno in Sevnica in povzročila za več kot 23.000 evrov škode.

Moška, ki so ju policisti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, sta bila sredi lanskega decembra na Okrožnem sodišču v Krškem pravnomočno obsojena zaradi kaznivega dejanja velike tatvine.

Med preiskavo vlomov v Sloveniji so se novomeški kriminalisti povezali s hrvaškimi varnostnimi organi in ugotovili, da sta storilca že naslednji dan po pravnomočni sodbi na Hrvaškem vlomila v stanovanjsko hišo, od koder sta odnesla zlatnino, denar in vrednejše tehnične predmete ter lastnika oškodovala za 23.000 evrov.

Policisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Krškem, ki je zanju odredil pripor.