Za 43-letnika usodne poškodbe glave

V bližini naselja Dolina pri Lendavi se je dopoldne pri podiranju dreves hudo poškodoval 43-letni moški, ki je z motorno žago podiral drevo, pri tem pa mu je večja veja hudo poškodovala glavo. V večernih urah je poškodbam podlegel v bolnišnici.

Objavljeno
11. september 2009 00.02
Ma.B.
Ma.B.
Lendava - Zjutraj okoli 8.30 se je v bližini naselja Dolina pri Lendavi pri podiranju dreves hudo poškodoval 43-letni moški, ki je z motorno žago podiral drevo.

Policisti in kriminalisti so ugotovili, da so trije moški tega dne odšli v gozd nad naseljem Dolina z namenom, da pripravijo drva za kurjavo. 43-letni moški je takoj po prihodu v gozd z motorno žago požagal debelejše drevo in se zaradi varnosti umaknil od padajočega drevesa v zavetje k drugemu drevesu. Med padanjem je krošnja požaganega drevesa zadela ob drugo drevo, zaradi česar se je odlomila večja veja, ki je nato padla na tla v neposredno bližino žágarja. Pri tem se je del veje odbil od tal in ga zadel v desni predel glave ter mu zlomila varnostno čelado, ki jo je uporabljal pri delu in mu povzročila hude telesne poškodbe glave.

Hudo poškodovanemu je bila na kraju nudena prva pomoč, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v soboško bolnišnico, kjer je še isti dan ob 21. uri podlegel poškodbam, so sporočili z murskosoboške policijske uprave.