Za smrt 22-letnika menda odgovoren njegov 29-letni znanec

Pretep, ki se je 7. septembra zgodil na Šubičevi ulici v Ljubljani, je zahteval smrtno žrtev.

Objavljeno
17. september 2013 11.35
Križišče Šubičeve ulice in Slovenske ceste v Ljubljani
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika
Ljubljana – Teden dni po pretepu v središču mesta je v petek v ljubljanskem kliničnem centru za posledicami hudega udarca v glavo umrl 22-letni Ljubljančan. Po prvih ugotovitvah policije ga je na Šubičevi ulici 29-letni Ljubljančan silovito udaril. Usoden je bil udarec z glavo ob asfalt.

Skupini fantov, ki sta se med seboj poznali, sta si v lase skočili v soboto, 7. septembra, okoli pete ure zjutraj. Prepir se je menda vnel že v bližini Emonske kleti, vrelišče pa je dosegel na Šubičevi ulici v Ljubljani. Natančen potek dogajanja, predvsem pa vzrok za pretep, preiskovalcem še ni znan, saj ima vsak od vpletenih svojo različico tragične zgodbe.

Policija prosi za pomoč

A nekaj vendarle drži kot pribito. Usodne sobotne noči sta si skupini fantov, starih od 20 do 30 let, večkrat skočili v lase. Zatakne se pri razlogih, ki jih policisti in kriminalisti še ugotavljajo. Vendar za zdaj kaže, da je za smrt odgovoren 29-letni Ljubljančan (možje v modrem z njim še niso imeli opraviti), ki je sedem let mlajšega znanca najmanj enkrat silovito udaril. Ta je obležal na tleh, reševalci pa so ga odpeljali v bolnišnico. Tam so se skoraj teden dni borili za njegovo življenje, a so bile rane prehude. Čeprav sta dva udeleženca prepira pobegnila, so policisti menda že identificirali vse vpletene.

Če bo 29-letnik ostal glavni osumljenec, ga najverjetneje čaka kazenska ovadba zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki se je končala s smrtjo. Kazenski zakonik predvideva od enega do osmih let zapora.

Ker okoliščine dogodka niso povsem jasne, policisti še vedno pozivajo vse, ki bi o tem kar koli vedeli, naj jih pokličejo na 113 ali pa na anonimno številko policije 080 12 00.