»Zabavo« ob začetku šole prekinili policisti

Dijaki so v središču Ljubljane z metanjem jajc in moke kršili javni red in mir.

Objavljeno
02. september 2013 16.19
1. šolski dan
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Ljubljana - O obmetavanju z jajci in moko na Čopovi ulici in Prešernovem trgu so bili ljubljanski policisti obveščeni okrog 10.25. Po informacijah STA je na kraj dogodka prišel tudi vodnik službenega psa, tri policijska vozila, policijski kombi in policisti na kolesih, ki so umirjali razigrane dijake, javno podjetje Snaga pa je ulico s svojim vozilom že počistilo.

Ker ima dogodek znake kršitve javnega reda in miru, bodo zoper oba mladoletnika, ki so ju sicer že predali staršem, podali tudi obdolžilni predlog.

Sicer pa je prvi šolski dan do tega trenutka na območju ljubljanske policijske uprave minil mirno.

S prvim šolskim dnem so se namreč na ulice vrnili otroci in mladostniki. Za varnost ene ranljivejših skupin v prometu poleg staršev tudi tokrat skrbijo policisti, redarji in prostovoljci. Aktivnosti policije so tudi tokrat usmerjene predvsem v varnost otrok in mladoletnikov oz. v nadzor nad upoštevanjem prometnih predpisov voznikov na območjih, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo.

V okolici šol policisti izvajajo poostren nadzor prometa, še posebej med prihodom učencev v šolo in odhodom domov. Med drugim preverjajo varno hojo otrok, prečkanje ceste ter opremljenost prvošolčkov z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi.

Osnovne in srednje šole je danes napolnilo več kot 163.000 osnovnošolcev in okoli 77.000 dijakov. Prvič je šolski prag prestopilo okoli 20.000 prvošolčkov.