Tujec uporabljal štiri identitete

Policisti v Piranu prijeli 37-letnega državljana BiH, ki ga sumijo, da je vlomil v pet prodajaln mobilnih telefonov.

Objavljeno
25. september 2014 18.03
DJA-SOJENJE
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Koper - Obalni policisti so v ponedeljek ponoči med nadzorom prometa zaustavili avtomobil, ki ga je vozil 37-letni državljan Bosne in Hercegovine. Pri pregledu obvezne opreme sta policista v prtljažniku opazila dve odprti torbi in vrečko, v katerih je bilo večje število cigaretnih zavojev, novih mobilnih telefonskih aparatov v originalni embalaži. Na nekaterih so bila celo vidno pritrjena še varnostna držala proti tatvinam skupaj s preščipnjenimi kabli. V torbi je bilo tudi vlomilsko orodje.

»Ker 37-letni tujec ni znal pojasniti izvora predmetov in ker na območju Slovenije v zadnjem obdobju beležimo več vlomov v prodajalne mobilnih telefonov, so mu policisti odvzeli prostost,« so sporočili iz koprske policijske uprave. Z nadaljnjim preverjanjem, tudi preko Interpola Sarajevo, so policisti ugotovili, da pridržani moški uporablja štiri identitete. Slovenskim policistom je sicer pokatzal pristen in veljaven potni list BiH ter poljsko vozniško dovoljenje. Zaradi vloma v avtomobil na letališču Brnik, ki se je zgodil decembra lani, pa je zoper njega razpisana tiralica.

Policisti so mu na podlagi sodne odredbe zasegli avtomobil in skupaj 159 predmetov, in sicer 45 SIM kartic, 102 mobilna telefonska aparata, GPS napravo Garmin, več zavojev cigaret različnih znamk in drugih predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Policisti sumijo, da je 37-letnik v zadnjem mesecu vlomil v pet prodajaln mobilnih telefonov, dvakrat mu je uspel vlom v Ajdovščini, dvakrat v Luciji in enkrat v Idriji.

Na vesti naj bi imel tudi vlom v avtomobil na brniškem letališču, 19. decembra lani, ko je iz vozila ukradel denarnico. »Do danes so policisti med zaseženimi mobilnimi telefonskimi aparati na podlagi serijskih številk uspeli identificirati približno polovico naprav, za ostale pa podjetja še vedno pridobivajo potrebne podatke za identifikacijo ukradenih naprav,« so še sporočili iz koprske policije.

Policija je od Interpola Sarajevo izvedela, da je bil v BIH že obravnavan in obsojen na zaporno kazen zaradi istovrstnih kaznivih dejanj in ponarejanja listin. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.