Zagorelo v sobi izolske bolnišnice

Včeraj zvečer je v tretjem nadstropju izolske bolnišnice izbruhnil požar. Zagorelo je v sobi št. 8, kjer je ogenj zajel približno 40 kvadratnih metrov prostora.

Objavljeno
11. februar 2011 11.39
Vojko Rotar, Koper
Vojko Rotar, Koper
Izola - O vzroku požara trenutno ni možno natančno poročati, saj so koprski kriminalisti še na delu, nam je pojasnila Anita Leskovec iz koprske policijske uprave. V bolnišnici in na koprski policijski upravi so nam povedali, da je zagorelo včeraj ob približno 22. uri, po neuradnih informacijah naj bi požar povzročil pacient, ki je utrpel hujše opekline na približno 40 odstotkih telesa.

Takoj po izbruhu požara je stekla evakuacija celotnega nadstropja, 31 pacientov so premestili v četrto nadstropje. Že v kratkem naj bi se vrnili v svoje sobe, saj je večji del tretjega nadstropja že saniran in primeren za uporabo. Škodo trenutno še ugotavljajo, v izolski bolnišnici pa zagotavljajo, da do požara ni prišlo zaradi tehnične napake.

Vodja izmene na koprski gasilski brigadi Denis Glavina je za Delo povedal, da so bili o požaru v sobi obveščeni včeraj ob 22.08 preko avtomatskega javljalnika požarov, na kraj dogodka pa je nemudoma odhitelo osem gasilcev s petimi vozili. Požar so že nekaj minut po prihodu lokalizirali in pogasili. »Pohvalil bi osebje, ki se je na požar takoj in primerno odzvalo in evakuiralo celotno nadstropje zaradi gostega dima,« je dodal Glavina.

Ponesrečenca so nekaj pred 10. uro zjutraj prepeljali v ljubljanski klinični center s policijskim helikopterjem.