Zagovornika Ramića in Škoberneta vložila zahtevo za varstvo zakonitosti

Zagovornik celjskega podjetnika Esada Ramića Rafael Mohorko je danes na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti. Enako je storil tudi že zagovornik celjskega okrožnega sodnika Milka Škoberneta Tomaž Bromše.

Objavljeno
07. februar 2011 15.35
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Ljubljana - Oba zagovornika sta uporabo tega pravnega sredstva napovedala že, ko je zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča zavrnil njuni pritožbi na pripor Esada Ramića in Milka Škoberneta. Za oba tako velja enomesečni pripor. Mohorko je sicer prejšnji teden že napovedal uporabo vseh pravnih sredstev, ki so na razpolago, še pred tem pa je Tomaž Bromše napovedal pritožbo na ustavno sodišče.

Zoper tretjega osumljenega v domnevno podkupovanje, direktorja podjetja Komunala Laško v odstopu Marjana Salobirja, pa tožilstvo pripora sploh ni zahtevalo.

Policijska akcija, v kateri so pridržali omenjeno trojico, je stekla pred slabima dvema tednoma. Škoberneta naj bi pridržali zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Salobir in Ramić pa naj bi bila osumljena, da sta bila posrednika pri teh dogovorih.