Streljal na ženinega ljubimca

Razkrili podrobnosti: ljubosumje je bil motiv za družinsko dramo sredi Kidričevega.

Objavljeno
13. februar 2017 11.28
*lvu* POLICIJA
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič

Maribor - Policisti so po petih dneh razkrili podrobnosti družinske drame v Kidričevem. Ker je ženo zalotil z ljubimcem, je 47-letni Srečko S. iz žepa potegnil pištolo in streljal na svojega 47-letnega znanca Andreja S. »Med njimi se je vnel prepir, med katerim je osumljeni izvlekel orožje, s katerim je ustrelil proti oškodovancu. Le naključju je pripisati, da ga ni zadel in ogrozil njegovega življenja,« je včeraj pojasnil Robert Munda, vodja sektorja kriminalistične policije na mariborski policijski upravi.

Družinska drama se je četrtkovih zgodnjih jutranjih urah dogajala v kletnem stanovanju bloka na Kajuhovi ulici 7 v Kidričevem. Srečko S. je namreč prišel v svoje stanovanje, kjer je prebivala tudi njegova partnerica Ilona R. Po besedah prvega mariborskega kriminalista, sta bila »zakonca že dalj časa v sporu in so zaradi nasilja tekli postopki za njun razhod«. Pogleda na svojo partnerico v objemu drugega pa Srečko S. vendarle ni prenesel. Ustrelil je dvakrat, žrtev pa je imela neznansko srečo, da jo krogla vendarle ni zadela. Srečko S. je po streljanju pobegnil in med begom na ves glas grozil, da bo naredil samomor.

Osumljenega iskali kar devet ur

Policisti so strelca iskali kar devet ur. »Kriminalisti so osumljenca okoli 11. ure dopoldne izsledili na območju Lovrenca na Dravskem polju. Po krajšem sledenju jim je njegovo vozilo uspelo ustaviti na območju Ptujske Gore,« je še pojasnil Munda. Dodal pa je, da se osumljeni aretaciji ni upiral. Policisti so pri njem našli kronski dokaz - pištolo, s katero je poprej streljal na svojega tekmeca. Med preiskavo njegovega avtomobila so policisti zasegli še nekaj nabojev za pištolo. Pri iskanju osumljenega je aktivno sodeloval tudi policijski helikopter.

Stari znanec policije

Kot je pojasnil Munda, osumljeni ni imel dovoljenja za nošenje orožja, zato se bo na sodišču moral zagovarjati tako za poskus umora iz brezobzirnega maščevanja, za katerega je zagrožena kazen najmanj petnajst let zapora kot tudi zaradi nelegalnega posedovanja orožja. Policisti so Srečka S. že v soboto, ko se je iztekel zakonski 48-urni rok za pridržanje, odpeljali pred preiskovalnega sodnika sodišča na Ptuju. Ta se je odločil osumljenega vtakniti v pripor.

»Na samem kraju ni bil nihče ogrožen, je pa bilo zelo nevarno, ker je bil v sosednjem prostoru še štiriletni otrok, ki pa prav tako ni bil poškodovan,« je sklenil Robert Munda, ki je pojasnil, da so policisti osumljenega poznali, saj so ga že nekajkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj nasilja. Doslej naj ne bi šlo za nasilje v družini, ampak za druga kazniva dejanja z elementi nasilja.